Breaking News

IŞİD KİMDİR, IŞİD’İ YÖNETEN KİM?

Suudi Arabistan ve Katar’ın finanse ettiği, Türk devletinin ise birebir koordine ettiği Irak Şam İslam Devleti-IŞİD- adlı İslam maskeli İslam düşmanı ırkçı işgalci kiralık çete örgütü üzerine öyle derin analiz yapmaya gerek yok. 


IŞİD İslamcı Mı, Yoksa Arap Ve Türk Irkçısı Mı?

Suudi Arabistan ve Katar’ın finanse ettiği, Türk devletinin ise birebir koordine ettiği Irak Şam İslam Devleti-IŞİD- adlı İslam maskeli İslam düşmanı ırkçı işgalci kiralık çete örgütü üzerine öyle derin analiz yapmaya gerek yok.

IŞİD’in Irak ve Rojava’daki çetebaşlarına bakılırsa şu soruların cevabı şıp diye rahatlıkla verilir. 
 
IŞİD’in gerçekten İslami bir örgüt mü, yoksa İslam maskesi ile Arap ve Türk ırkçı işgalciliğini yapan bir çete yapılanması mıdır?

Esas hedefi nedir?

Kimler tarafından koordine ediliyor?

Önce IŞİD’in Irak Yapılanmasına Bakalım.

IŞİD KİMDİR, IŞİD’İ YÖNETEN KİM?
1- Ebu Bekir Bağdadi
Mahlası Ebu Dua. Gerçek ismi İbrahim Bedri. Mesleği İslami İlimler Fakültesi'nde Öğretim Görevlisi. Ayrıca Bağdat ve Felluce'de çeşitli camilerde imamlık yaptı. IŞİD'in şuan mevcut lideri olan Bağdadi 4 Haziran 2004 tarihinde Amerikalı askerler tarafından hapse atıldığı ve daha sonra hapisten kaçtığı ifade ediliyor. Bağdadi, Irak İslam Devleti Lideri olan  Babası Ebu Ömer el Bağdadi'nin 2010 yılında ABD ve Irak askeri güçlerince ortak bir operasyonla öldürülmesi ardından örgütün lider kadrosuna geçti. Daha sonra hanedanlık gibi babasının yerine Irak İslam Devleti’nin başına geçti.  El Kaide’ye bağlı Irak İslam Devleti yerine 2013 yılının başlarında IŞİD’i kurdu. Irak İslam Devleti’nin tüm yapı ve yönetimini IŞİD’e kattı.

 

2- Ebu Eymen El Irakî
Saddam döneminde Irak Hava Kuvvetlerinde Albay olarak görev yapıyordu. Kod adı Ebu Muhannad el Süveydavi. 2004'te tutuklandı ve 2007 yılında serbest bırakıldı. Halep ve İdlib’deki IŞİD çetelerine emirlik yaptığına dair bilgiler var.

 

3- Ebu Ahmet El Alvani
Gerçek ismi Velid Cesim. Saddam zamanında Irak ordusunda mensup bir rütbeli subay idi. Şuan IŞİD'in askeri konseyinde olduğu belirtiliyor. 
 

4- Ebu Abdurrahman El Bilavi
IŞİD'in Şura meclisinin eski başkanı şuan ise Askeri konseyin 4 liderinden biri olduğu belirtiliyor. Saddam’ın eski subayıdır. 27 Ocak 2005 yılında Irak'ta Amerikan askerleri tarafından tutuklandı. 4 Haziran 2014 tarihinde Musul yapılan bir ev baskınında Irak askeri güçleri tarafından öldürüldü. Üzerinde çok belge yakalandı. Üzerinde yakalanan flaş belleklerde IŞİD’in arşivi, birçok IŞİD çetesinin isim listesi ve sicillerin ele geçtiğine dair haberler çıktı.

5- Hacı Bekir
Gerçek adı Samir Muhammed. Saddam zamanında Irak ordusunda mensup bir rütbeli subay idi. Irak'taki Kamp Bucca'da tutuklu kaldığı konusunda bilgiler var. IŞİD’e askeri açıdan yetkinlik sağlayan esas kişidir. Öldürülmeden önce IŞİD’in perde arkasındaki esas lideri olduğu dair değerlendirmeler var. Şubat 2014’ün başında Halep’te Liva Tevhid tarafından öldürüldü.

6- Ebu Fatıma El Çehşi
Gerçek ismi Nima Abdunaif. IŞİD için önemli bir isim olduğu belirtiliyor. Önce Irak'ın güneyindeki IŞİD’in sorumlusu idi. Şimdi ise Kerkûk'e civarındaki katliamları koordine ediyor. 

 

Bunların dışında IŞİD’in bir de gizli bir siyasi lideri var. Bu Tarık El Haşimi’dir.

7- Tarık El Haşimi
Irak’ta Cumhurbaşkanı Celal Talabani’in yardımcısı idi. Aynı zamanda Selefi-Müslüman Kardeşler(İhvanul Muslimun) çizgisindeki Irak İslam Partisi’ne liderlik yapıyordu.

El-Kaide’nin Irak’taki kolu olan Irak İslam Devleti’nin yaptığı katliamları koordine ettiği suçlamasıyla yargılandı. İdam cezası aldı. Bunun üzerine AKP ve Türk Devleti tarafından İstanbul’a götürüldü. Oturma izni verildi. Türk Devleti, Tarık Haşimi üzerinde IŞİD’in Irak’taki saldırılarını yönlendirdi. Tarık El Haşimi’nin IŞİD’in esas gizli lideri olduğuna ilişkin geniş bir konsesus var. 

 

IŞİD’İN ROJAVA’DAKİ LİDERLERİ VE YAPILANMASI
IŞİD’in Rojava’daki liderleri ağırlıkta İstanbul Laleli’de MİT’in yanında kalan Çeçenlerden oluşmakta.
Türk Devleti ve AKP, Suriye’de 2011 Mart ayında halk ayaklanmasının başlaması ile beraber, Rojava’ya düşmanlık temelinde harekete geçti.

Rojava’yı işgal etmek ve katliam yapmak amacıyla 22 Şubat 2012’de SADAT(SADAT Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi) adlı özel savaş örgütünü kurdu.

90’lı yıllarda Kürdistan’da katliam yapan General Korkmaz Tağma ile Adnan Tanrıverdi’yi bu özel savaş örgütünün başına getirdi. Irak Şam İslam Devleti(IŞİD) adlı örgütün gizli siyasi lideri olan Tarık Haşimi’yi de İstanbul’a götürdü.

İstanbul Laleli’de MİT’in denetiminde yaşayan Ebu Ömer Şişani-Tarkan Bataraşvili(Çeçen), Ebu Musa Çeçen(Şişani),Seyfullah Çeçen(Şişani) ve Yakup Lezgi Çeçen gibi Çeçenleri IŞİD’in askeri sorumlusu yaptı. SADAT’ın koordinesinde IŞİD’i, Rojava’yı işgal etmek ve katliam yapmak üzere harekete geçirdi. 
1- Ebu Ömer Şişani – Çeçen
Asıl ismi Tarkan Bataraşvili’dir. Gürcistan’daki Çeçenlerden olduğu belirtiliyor. Çoğunluğu Çeçen olan Pankisi Vadisi’nde doğdu. Gürcistan ordusunda subay ve istihbarat elemanı olarak görev yaptı. 

 

2011 yılının sonunda Mansur El Türk kodunu kullanan MİT elemanı tarafından İstanbul’a götürüldü.
Burada Muhacirin ve Ensar Ordusu adı ile ağırlıkta Çeçen göçmenlerinde oluşan bir çete örgütü Türk MİT’i tarafından kuruldu. Başına Ömer Şişani getirilerek Rojava’ya yollandı. IŞİD’in yönetim kademesine getirildi. Peyderpey IŞİD’in Rojava’daki genel komutanı görevine getirildi.  Rojava’daki Kürtlerin katledilmesi Ebu Ömer Şişani üzerinden yapıldı.

Karargahı Türk askerlerinin denetiminde olan Şah Süleyman Türbesi yakınında kurduğuna dair bilgiler var. Türk MİT’inden aldığı direktifler doğrultusunda Rojava’daki saldırı ve katilamları yaptığı belirtiliyor. 

 

2- Ebu Musa Şişani – Çeçen
Mücahidin ve Ensar Ordusu, Türk MİT’i tarafından kurulduğunda Ebu Musa Şişani, Ebu Ömer Şişani’nin yardımcılığına getirildi. Türk MİT’inden ilk talimatları alan Ebu Musa’dır. Aldığı talimatlar doğrultusunda IŞİD ve Ebu Ömer Şişani’yi yönlendirmektedir. Her ne kadar Ebu Ömer Şişani IŞİD’in Rojava’daki komutanı gibi görünsede esas komutanı Ebu Musa Şişani’dir. Ağırlıkta Türkiye’de MİT’in yanında kalıyor.

21 Temmuz 2013’te Girê Spî’de(Til Abyed)  El-Ekrad savaşçıları tarafından tutuklandı. Daha sonra IŞİD’in kaçırdığı 400 sivil Kürdün serbest bırakılması karşılığında, Ebu Musa da El-Ekrad savaşçıları tarafından bırakıldı. 

 

3- Seyfullah Şişani – Çeçen
Asıl İsmi Ruslan Maçhalikaşvili.

Önce Ömer Şişani ile birlikte IŞİD’in Muhacirin ve Ensar Ordusu komutanlarından idi. Ebu Ömer Şişani ile çelişkiye düştü. El-Nusraya geçti. 6 Şubat 2014’de Halep Misilmiye Cezaevi saldırısında Suriye Baas rejimi askerlerince öldürüldü. 

 
 
Seyfullah Çeçen İstanbul’da Laleli sokaklarında. 

4- Yakup Lezgi Çeçen
Mucahirin ve Ensar Ordusu’nun komuta kademesinde yer aldı. 2013 yılının sonunda Haleb’in güneydoğusunda öldürüldü. 

 

Seyfullah Çeçen ve Yakup Lezgi Çeçen birlikte

5- Ebu Cihad Çeçen
Ebu Ömer Çeçeni’nin yardımcılarındandır. 

 

6- Halis Bayancuk
Kodu Ebu Hanzala’dır. Hizbul-Kontra Çetebaşı Haci Bayancuk’un oğludur.

IŞİD’in Kuzey Kürdistan ve Anadolu sorumlusudur. Türk MİT’i ve polisinin koordinesiyle İstanbul, Amed ve Wan’da fakir Kürt gençlerini önce uyuşturucu batağına, daha sonra ıslah etme maskesiyle MİT kurduğu dernekler vasıtası ile kendi ağlarına takıp, Rojava’ya yollamaktadır.

Tevhid Dergisi ve Takva Haber vasıtasıyla propaganda yapmaktadır.

Dönem dönem Türk polisi tarafından tutuklanır, cezaevini konulur ve daha sonra serbest bırakılır gibi gösterilse de, bu bir senaryodur.

Açık bir şekilde AKP ve Türk MİT’inin denetiminde Rojava’ya grup grup çete göndermektedir. 


 

Türkiye’de gazeteci maskesiyle IŞİD adına faaliyet gösteren ve Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na gizli danışmanlık yapan Abdukadir Şen, Ebu Ömer Çeçen’le bağlantı kurarak bilgiler almakta ve IŞİD’in propangadasını yapmaktadır.
Belgelerle açığa çıktığı gibi Irak’taki yönetimi Arap ırkçısı ve soykırımcı-Kürdistan’da Halebçe ve Enfal Katliamları- Saddam’ın 5 subayından oluşan, Rojava’daki yönetimi ise İstanbul-Laleli’deki MİT’çi Çeçenler ile eski Hizbul-Kontra çetelerinden oluşan IŞİD gibi bir soykırımcı, katliamcı bir örgütünün İslam dini ile ilişkisi olabilir mi?

Kaynak: Zana Azadî /Kurdistan24.org

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi
www.lekolin.org - www.navendalekolin.com - www.lekolin.net – www.lekolin.info


No comments